תוצאות בדיקה לילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/07/2022 | 02:49 | מאת: עוז

היי, בבוקר אחד לפני מספר ימים רק בפיפי הראשון הילד אמר ששרף לו קצת, מאז לא מתלונן. לקחנו בכל מקרה לבדיקת שתן והיא חזרה עם תוצאות קצת חריגות, חזרנו שוב על הבדיקה לאחר יומיים ושוב אותה תוצאה.. (אם זה משנה הוא כשבוע וחצי לאחר וירוס שלשולים והקאות ואיבוד הרבה וזלים, ושבוע לאחר קורונה). באפריל האחרון יצא שעשינו גם בדיקת שתן, והתוצאות לא היו ככה.. ERYTHROCYTES-SED <1 OXALATES-SED MANY MUCUS-SED FEW GLUCOSE - U STRIP Negative BILIRUBIN- U STRIP Negative KETONES- U STRIP Negative SPECIFIC GRAV-U STRIP 1.026 PH- U STRIP 6.0 PROTEIN- U STRIP 50 UROBILINOGEN-U STRIP normal negative RBC calc. - U STRIP Negative NITRITE- U STRIP Negative LEUCOCYTES - U microalbumin 9.63 mg creatinine 118.7 mg/dl microalbumin/creat 8.11 היחס בניהם

אין דם בשתן מעל הנורמה. השתן מרוכז- -כנרהא שיש שרידי התיבשות על רקע השלשולים. כמותית החלבון בשתן- אלבומין בתחום הנורמה. האוקסלאטים יכולים להצביע על נטיה ליצור אבנים כדאי להמשיך מעקב . תמדי כדאי לחזור על התשן אחרי שהילד חזור לעצמו מבחינת מצב הנוזלים בגוף ולהיות במעקב רופא הילדים

27/07/2022 | 21:55 | מאת: עוז

היי, תודה רבה על התשובה המפורטת. לפני כ4 חודשים בבדיקות שתן לא נמצאו אוקסולאטים. נשמח לדעת מה המשמעות של כמות אוקסולטים כזו? מה זה אומר נטיה ליצור אבנים? יש לכך טיפול? זה עובר? בנוסף, האם זה יכול להיות קשור להפרשות לבנות וטיפה אבקתיות שהיו לו בעבר על תחתונים כאשר מפספס מעט פיפי?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים