אורטים ודם בשתן לתינוק בן חמישה חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/07/2022 | 19:33 | מאת: אלינה

לתינוק בן ארבעה חודשים החלו להופיע ממצאים ורודים בחיתול. לפי הרופא אורתים בוצעה בדיקת שתן התחלתית תקינה. הממצאים ממשיכים ואף התרבו בחיתולים השתן שינה צבעו לחלןדה וחלה הפחתה בשתן. לפי הרופא עדין תקין בוצעה בדיקת שתן פרטית יש דם ויורואלבומין 2 לפי הרופא עדיין תקין, התור לנפרולוג בקופה רק עוד חצי שנה יכולה לפנות פרטי האם יש המלצה איך ממשיכים מכאן? האם זה עדיין תקין וזו תופעה ידועה לתינוקות? סליחה על האורך אלבאמת לא מבינה האם זה תקין איך לפעול מכאן? איזה בדיקות לבקש? ממעבר כאן בפורום על שאלות לא נתקלתי בתופעה הזו שאני מתארת אודה לך מאוד על התייחסותך

23/07/2022 | 19:35 | מאת: אלינה

הבדיקת שתן השנייה הפרטית בוצעה אחרי חודש ושם התגלה הדם ויורואלבומין 2

23/07/2022 | 19:37 | מאת: אלינה

אורואלבומין uro=2 סליחה על הטעות

אכן גוון כתום ורוד של שתן בטיטול יכול להיות לרוב על רקע אוראטים. אבל אם הדבר מתגבר זה מעיד על התיבשות- אולי הילד לא מקבל מספיק אוכל או נוזלים וחושב שייבדק בהקדם כולל שקילה וגם לודוא ששותה מים כדי שהשתן לא יהיה כה מרוכז. במידה והבדיקה שאת מוסרת עליה אמינה- שיש דם בשתן אז צריך לבצע שתן למיקרוסקופיה ולראות אם מדובר בכדוריות אדומות=דם או גבישים =אוראטים או בדיוק מה ואם הצבע של השתן מאד כהה בטיטול לגשת למיון

אין אורואלבומין- יש או אורובילינוגן או מיקרואלבומין- כך שאיני מבינה למה התכוונת

כפי שעניתי קודם יש לבצע שתן למיקרוסקופיה וניתן גם לבדוק כמותית חלבון /קראטינין ואבומין /קראטינין

23/07/2022 | 23:10 | מאת: אלינה

הוא בן חצי שנה במשקל 9.5 ק״ג על הנקה מלאה. לא חושבת שמיובש אולם כן יש הפחתה במתן שתן ויש אוראטים . האם אוראטים זה רק על רקע התייבשות? או יכול להיות אידיופטי? והבדיקה היא אורובילנוגן שזה 2 וממש תודה על המענה המהיר אני פשוט מאוד חוששת ולא יודעת מה לעשות

07/04/2024 | 21:14 | מאת: אבעבית

לבני הופיע כתמים כתומים בטיטול משהו שחזר על עצמו שוב ושוב ועכשיו יש ממש דם בשתן. האם צריך בדיקה ואם כן איזי בדיקה הוא על הנקה מלאה בן חצי שנה

אם זה תינוק שיונק בלבד ובמיוחד אם כמות השתן פוחתת אולי לא מקבל מספיק אוכל ואולי צריך גם מעט מים. אם הרושם שהממצא בשתן מחמיר לבקש הפניה למיון ילדים שם יבצעו גם בידקת שתן כולל מיקרוסקופיה וגם בידוקת דם וגם ישקלו אולטראסאונד וגם יבקשו יעוץ נפרולוג ילדים ויקבעו איך להמשיך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים