שוני בגודל בין הכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/06/2022 | 21:26 | מאת: רות

הבן שלי בן שנה ותשעה חודשים היינו באולטרסאונד וראינו שכליה שמאל גדולה מהימנית ביותר מסנטימטר. מה זה יכול להיות? כליה ימן בערך 5.8 וכליה שמאל בערך 7 דרך אגב הוא שותה המון. זה יכול להיות קשור? תודה רבה!

פער של 1 סמ בגודל הכליות לגיל זה זה פער חריג. הכל בתנאי שהמדידה נכונה. חשוב להבין מדוע נשלחתם לאולרטאסאונד כליות ולחזור לרופא שהזמין את הבדיקה ולברר איתו. באופן כללי כליה 5.8 ס,מ לגיל כמעט שנתיים מעט קטנה אבל נראה שהכליה הגודלה מפצה עליה. לחזור להקשר הקליני ולרופא ששלח את הבדיקה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים