אורך כליות לילד בגיל 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/06/2022 | 20:47 | מאת: רונן

בני בן השלוש ועשרה חודשים נשלח לאולורסאונד כליות על ידי רופא הילדים בגלל בריחות שתן, התפתחות פרט לכך תקינה. פרט לכך כתוב בגודל מבנה תקינים, פרנכימה שמורה, ללא הרחבה של המערכת המאספת, אין עדות לנפרוליטיאזיס. אורך כליה ימנית 6.2 ס"מ, אורך כליה שמאלית 6.7 ס"מ. האם אורך הכליות הוא ממצא לא תקין לגיל המדובר? האם נדרשות בדיקות נוספות או טיפול? תודה

אורך כליות ממוצע בגיל 3.5 שנים הוא 7.36 ס"מ עם טווח תקין שנע בין 6.18- 8.44 כמובן שזה קשור גם לגובה של הילד וגם לדיוק הבדיקה. סהכ נשמע סביר לגבי "בריחות" שתן כדאי לבצע גם שתן כללית כולל מיקרוסקופיה + אוסמורליות רצתוי בשתן ראשון של בוקר והמשך מעקב וברור קליני ע"י רופא הילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים