הרחבה של אגן כליה שמאל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/06/2022 | 14:49 | מאת: שירן

שלום דוקטור, במהלך ההריון אובחן הבן שלי עם אגן כליה שמאל מורחב - 0.9 סמוך ללידה. חודש לאחר הלידה עשינו us ויצא כליה שמאלית ציר אורך 5.4 בגודל ומבנה תקין. פרנכימה בעובי תקין, אין אבנים או גושים. הודגם הידרומפרוזיס קל עם הרחבה של אגן הכליה בקוטר 0.5 ס''מ. היינו אצל נפרולוגית בשניידר שאמרה שנעשה מעקב ואכן היום בגיל ארבעה חודשים עשינו שוב us אך במקום אחר. הפעם למרבה ההפתעה יצא: כליה שמאלית בגודל 6 ס''מ, CMD שמור, פרנכימה שמורה, הודגמה התרחבות של אגן הכליה ברוחב 1.3 ס''מ עם התרחבות של הגביעים ברוחב עד 0.4 ס''מ. הודגמה התרחבות קלה של האורטר פרוקסימלי. לא הודגמו תהליכים, לא הודגמו אבנים. שלפוחית שתן תקינה. הרופאה אמרה לחזור רק אלייה למעקב ולא למקום הקודם שבדק. יש לנו תור לנפרולוגית עוד 3 שבועות. מרגישה שהשמיים נפלו היום, מה המשמעות של הממצאים? אציין שלבן שלי לא היה עד כה חום או דלקת בשתן.

20/06/2022 | 14:51 | מאת: שירן

אני לא יודעת אם זה רלוונטי אבל אוסיף שהבן שלי באחוזון 99 מבחינת גובה ומשקל. בגיל ארבעה חודשים גובה 69 ס''מ ושוקל 9.5 ק''ג.

אין סיבה שלהרגשה שהשמים נפלו. בכלל אל. התקדמות של הרחבת האגן מוכרת כחלק מהמהלך של מצמאים כאלו בעיקר בחדשי החיים הראונשים כש תפקוד הכליות ותפוקת התשן הולכים ומשתפרים. חשוב שהרואפה שעוקבת אחריכם תראה את התמונות ואת ההתקדמות של הממצאים ותחליט אם יש צורך בהעמקת הברור ע,י בידוקת כמו מיפוי כליות או פשוט להמישך לעקוב אחר האולטראסאונד וכמובן להמשיך להיות ערניים לזיהומים בדרכי שתן

20/06/2022 | 19:43 | מאת: שירן

תודה רבה דוקטור 🙏

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים