אגני כליה מורחבים והידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/06/2022 | 13:58 | מאת: דנה

שלום לבן שלי התגלה רפלוקס דוצ דרגה 5 מיד לאחר הלידה בוצע א.ס בגיל חודש ) לפני שבוע (שהראה כי כליה שמאלית בגודל 5.3 סמ וימנית 4.5 פרנכימה מעט מופחתת יותר בקוטב עליון של הכליות רוחב אגני כליה 1.9 סמ ושופכנים מורחבים ל1.1 סמ השאלה שלי היא האם יש אפשרות לניתוח בגיל כזה לפני שהכליות יינזקו יותר? מאיזה גיל בעצם אפשרי לנתח ולתקן את הרפלוקס ? האם כבר נגרם נזק לכליות?

כדאי להגיע בהקדם גם לנפרולוג ילדים וגם לאורולוג ילדים ולקבל הנחיות הן גלבי אנטיביוטיקה מונעת והן לגבי המשך המעקב אילו בדיקות הדמיה לבצע ובאיזה תזמון ומהי מסגרת המעקב. הדבר החשוב ביותר להיות קשובים לאפשרות של זיהומים בדריכ שתן ולהגיע בהקדם להערכה כדי שבמידה ויש זיהום בתשן יוחל טיפול בהקדם

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים