ניתוח לתיקון ריפלוקס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/06/2022 | 01:10 | מאת: שיר

שלום ד"ר, לביתי בת השבע אובחן ריפלוקס צד ימין דרגה 4, במיפוי כליות dmsa לא אובחנו צלקות למרות מספר דלקות בשנתיים האחרונות שלוו בחום. במיפוי אובחן תפקוד כליה ימנית 37% וכליה שמאל 63%, לפי דעת האורולוג הבכיר שאנו מטופלים אצלו ממצא זה הינו מולד אולם ממליץ לנתח כדי לעזור למנוע זיהומים נוספים. הילדה מטופלת מזה 3 חודשים באנטיביוטיקה מניעתית וכן בטיפול התנהגותי- מניעת עצירות, התאפקות וכו' אנו מאד מתלבטים האם ללכת על ניתוח או לחכות ולהמשיך בטיפול ההתנהגותי ובמידה ויהיה זיהום נוסף-לנתח אז. במיוחד שלפי המיפוי הדלקות לא גרמו לצלקות מה דעתך? נשמח לשמוע את דעתך כדי שנוכל לבוא לידי החלטה. תודה רבה מראש על המענה!

נראה לי שכדי ליעץ בסוגיה משמעותית של התערבות ניתוחית יש צורך להכיר את המטופל והנתונים מקרוב . באופן כללי הגישה המוצעת ע,י האורולוג מוכרת ומקובלת אבל איני יכולה בוודאי ליעץ במקרה לשכם מבלי להכיר ולראות את כל הנתונים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים