איסוף שתן 24 חלבון יצא 50

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/06/2022 | 17:05 | מאת: דורית

ילד בן 17 שחקן כדורגל מתאמן פעמיים ביום גם הרופא ביקשה איסוף שתן 24 שעות האם זה מהאימונים? ומה ניתן לעשות ? והאם צריך מנוחה מהאימונים כדי לעשות את הבדיקה ? תודה

משערת שחלבון 50 יצא בבדיקת שתן כללית- אכן מומלץ לבצע איסוף שתן 24שעות לחלבון קראטינין ומיקרואלבומין ורצוי שלא יתאמן ביום שמבצע את איסוף התשן וגם בזה שלפניו התוצאות יקבעו מה לעשות הלאה אם בכלל יש צורך

09/06/2022 | 20:03 | מאת: דורית

סליחה שוב , מציינת שבדיקות השתן השניות יצאו תקינות , רק החלבון יצא 50 … יש קשר בין פעילות גופנית לבין החלבון בשתן? סליחה פשוט קצת בלחץ.. הוא גם ילד גבוהה מאוד 1.82 ושוקל 63 תודה רבה

יש בהחלט קשר עם הגובה ופעילות גופנית. עדיין ממליצה שהרופא ששלח את הבדיקות ובפרט נפרולוג יתיחס לכל התוצאות במסגרת ביקור פורמלי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים