הערכה תת מיטבית רקמת כליות, וכליות קטנות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/06/2022 | 08:16 | מאת: אתי

שלום בן 11 חוד במעקב עקב דלקת בשתן בגיל שבועיים. באולטרסאונד האחרון נכתב הערכה תת מיטבית של רקמת הכליות בעיקר מימין, ו-2 הכליות קטנות ביחס לגילו. אשמח בבקשה לביאור המושגים והרגעה עד שהתור לנפרולוגית יגיע בעוד 3 שבועות. תודה 🙏

לא מכירה את המדידות הנוכחיות וגם את הקודמות. אם נמסר שהבדיקה תת מיטבית בשל תנועות הילד אז קרוב לוודאי שזה המצב. תצטרכו לדון עם הרופא על התוצאות בהקשרהקליני וכשהיא מתרשמת מהילד עצמו. אולי היא תבקש בידקת דם לתפקודי כליה ובדיקת שתן וסביר מאד שיימדד לחץ דם- אם כל המדדים האלו תקינים והילד גדל בצורה סבירה לגילו אז אפשר להירגע בינתיים שקרוב לודואי הכליות מתפקדות טוב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים