תוצאות בדיקת שתן לתינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/06/2022 | 16:48 | מאת: שרה

בן 3 חודשים עשה בדיקת שתן עקב ממצא זעיר ככל הנראה של סידן בכליה. קריאטנין 14.8 יחס של קלציום קריאטנין 1.87 עשוי פעמיים רשום ארטרוציטים פיילד 1

03/06/2022 | 16:49 | מאת: שרה

האם התוצאות הן תקינות? או שהממצאים גבוהים?

כדאי לחזור פעם נוספת על הבדיקה ובעיקר לחזור למי ששלח את הבדיקה שרואה את כל התמונה כולל האולטראסאונד

05/06/2022 | 12:11 | מאת: ד"ר רוקסנה קלפר

יחס 1.87 גבוה אבל חשוב לחזור וכפי שעניתי חשוב שמי ששלך את התוצאה יראה את כל התוצאות- זו וגם זו של הבדיקה החוזרת- ויחליט על המשך ברור בהקשר הקליני שהוא מכיר

חשוב גם לומר שאצל תינוקות ככ צעירים היחס יכול להיות גבוה באופן חולף ובכלל תחום הנורמה שלהם הרבה יותר גבוה מאשר בילדים גדולים יותר לכן חשוב לחזור על הבדיקה ובפרט להראות את התוצאות לנפרולוג המטפל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים