ראפהפן לחולה עם c3gn עם תפקודי כליה תקינים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/05/2022 | 10:24 | מאת: יפה

שלום דוקטור בן25 עם סטרפטוקוק b הרופאה נתנה לו ראפ פן ל10 ימים 1000 מג בוקר ו1000 ערב יש לו מחלת כליות כרונית בבדיקות דם לפני חודש תפקודי עליה תקינים אתמול אחרי 8 ימים שהוא לוקח את התרופה בחילות כאבי ראש וכאבי גב .. האם יכול להיות שהראפן פגע לו בכליות? (לוקח 10 מג טריטייס להורדת חלבון בשתן) תודה רבה

רפאפן לא פוגע בכליות אבל אולי לא שתה מספיק ומקוה שחלילה לא לקח אדביל או נורופן שכמובן אסור לו. בכל מקרה אם אינו מרגיש טוב כדאי ללכת להיבדק כולל בידוקת דם בהקדם כי כל מחלה שעובירם יכולה להדליק את מחלת הכליות שברקע. אגב משערת שהחידק שנמצא במשטח גרון הוא סטפר גרופ A ולא B שאינו גורם בדכ לדלקת גרון

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים