מיקרואלבומין בבדיקת שתן לבת 8

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/05/2022 | 06:30 | מאת: תומר

שלום רב בבדיקת שתן שנערכה לביתי (בת 8) התקבלו התוצאות הנ"ל : MICROALBUMIN-U SAMP 124.56 mg/L CREATININE- U SAMPLE 75.7 mg/dL MICROALBUMIN/CREAT 164.61 mg/g הבדיקה נערכה היות וביתי סובלת מחוסר תיאבון והיא רזה מאד. רופאת המשפחה לא התייחסה לממצאים הנ"ל אלא רק לבדיקת הדם שנערכה באותו מועד ואשר על פיה לביתי יש חוסר בברזל. תודה מראש

אמנם הערך של מיקרואלבומין /קראטינין 164 הינו מוגבר מעל הנורמה שהיא 30 לכל היותר ואפילו לבני 8 אפילו נמוך יותר אבל חשוב להתיחס ליתר התוצאות כולל שתן כללית אם יש או אין דם וגם להקשר הקליני הכולל של הילדה וליתר בדיקות הדם ממדי גוף ולחץ דם בנוסף חשוב לחזור על הבדיקה פעם נוספת ובמידה ושוב ערך לא תקין לבצע איסוף שתן שלך24ש לקראטינין אלבומין וחלבון ואז התוצאות מהמנות יותר וההתיחסות בהתאם לתוצאות הללו. במידה ויש התלבטות רופא הילדים יכול להפנות לנפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים