כלי'ה מוגדלת אצל עובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/05/2022 | 15:26 | מאת: אברהם

באולטראסאונד גילו שלעובר יש כליה אחת מוגדלת משמעותית ורופא אמר שזה MCDK כליה דיספלסטית מונוציסטית משהו כזה... מה ההשלכות של זה ומה נצטרך לעשות אחרי הלידה בשטו"מ ???

ראשית צריך לוודא שזאת האבחנה באופן ודאי- כליה מולטיציסטית דיספלסטית- מדובר בכליה שלא תהיה תפקודית ולכן יש לוודא שהכליה השניה שתהיה המתפקדת העיקירת מתפתחת היטב ותקין במהלך החיים העובירים. בכל מקהר מומלץ ביותר לקבל יעוץ מסודר מנפרולוג ילדים עם כל ההסברים על פי הממצאים המוגדרים היטב

19/05/2022 | 22:23 | מאת: אברהם

קראתי באיזה מקום שב50% של המקרים במשך 10 שנות חיים הכליות כאלו חוזרות לתפקד ?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים