הריון של אמא עם כליה אקטופית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/04/2022 | 20:11 | מאת: יעל

מה ההשלכות והסיכונים של הריון של אשה עם כליה אקטופית אחת ?

שאלה בהחלט חשובה: התשובה תהיה תלויה בהערכה של התפקוד הכליתי והמידע לגבי התפקוד היחסי של הכליה האקטופית ומדדי לחץ הדם קודם להיירון משערת שהאמא העתידית היתה במעקב נפרולוגי כי אז אובחנה הכליה האקטופית ואם לאו כדאי שתהיה מעכשיו והלאה

24/04/2022 | 13:56 | מאת: יעל

תודה רבה על התשובה. אכן האמא במעקב, לא היו בעיות במהלך השנים, ל"ד תקין, רוב רובו של התפקוד הכלייתי נעשה ע"י הכליה התקינה. האם יכולה להיות בעייה שהרחם תלחץ על הכליה האגנית וזה יוביל לסיבוכים כלשהם?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים