קריאטנין מעט גבוה האם מתחילה מחלת כליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/04/2022 | 09:21 | מאת: ריקי79

בהמהלך בדיקת דם שיגרתית בצדמבר 2021 יצא לילד שלי בן ה 14 קריאטינין מעט גבוה 0.82 שלפי מכבי אמור להיוח תקין עד 0.77 כל שנה שהיה עושה בדיקות דם היה יוצא 0.57 השנה גם התחיל לעסוק בספורט של אומניות הלחימה ופיתח יותר שרירים. עשיתי אחרי כמה ימים עוד בדיקה ויצא 0.86 הרופאה נתנה לו גם בדיקת שתן יחס אלבומין/קריאטינין יצא תקין על 0. גם שאר המדדים של שתן ודם תקינים.אחרי חודש חזרנו על בדיקת הקיאטינין ללא ספורט 48 שעות יצא 0.81 ושוב לאחר חודש במרץ 2022 עשינו שוב ויצא לו 0.86 האם ניראה לך שמתחילה פה מחלת כליות או שזה בסדר? יש לציין שהוא עושה פיפי במהלך היום איזה 3-4 פעמים גג יש לציין שעוד מתינוקות הייתי מחליפה לו טיטול רק פעמיים ביום בקושי היה נותן שתן למרות ששותה עשיתי שהיה תינוק בדיקת שתן דם ואולטרסאונד הכל היה תקין

כפי שתיינת נכון מסת השרירים משפיעה על ערך הקראטינין אבל גם הגובה. ניתן לחשב את הפקוד הכליתי מתוך הגובה וערך הקראטינין חשוב לקחת בחשבון גם את משקל הלידה וכמובן בדיקת התשן מעבר ליחס אלבומין /קראטינין היתי ממליצה גם למדוד לחץ דם ולבצע אולטראסאונד כליות ושלפוחית בעיקר להתרשם מגודל הכליות ועם כל הנתונים לגתש להערכה של נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים