דם בשתן אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

04/04/2022 | 19:24 | מאת: אמא מודאגת

שלום, לפני כשלושה שבועות זיהינו שתן בדם אצל בני בן ה4. נשלחנו לבדיקת תפקודי כליות, אולטראסאונד כליות ושלפוחית, תפקודי קרישה ואיסוף שתן 24 שעות. הכל יצא תקין. בשתן עדיין יש כדוריות אדומות - rbc וארותריציטים בכמות קטנה. כמו כן, יש חומצה אוקסלאטית במס׳ בדיקות שעשינו. הם יש בירורים נוספים שכדאי לעשות כדי להבין מה מקור הבעיה? הילד מתנהג רגיל, אוכל, משחק ולא מתלונן על כאב.

כדאי מאד להגיע לנפרולוג ילדים עם כל התוצאות של הבדיקות שבוצעו עד כה ולפי הממצאים להחליט מה חסר. ברור של שתן דמי עם שיריד כדוריות אדומות הוא ברור מובנה וברור ןחשןוב להגיע לאבחנה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים