כמה שאלות לגבי שתן חלבון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/03/2022 | 08:11 | מאת: צביה

היי האים בבדיקת שתן בסטיק רואים חלבון אפילו אים זה כמות קטנה 10-20 האים אבקות של חלבון חתיף של חלבון מעדן של חלבון יכולים להראות חלבון בשתן ? האים פעילות גופנית מראה חלבון בשתן ? האים צינון מראה חלבון בשתן ?

חלבון בשתן בסטיק יכול להיות מהרבה סיבות. גם שתן מרוכז מאד יכול לתת תגובה חיובית לחלבון בסטיק. אם הממצא חוזר על עצמו מספר פעמים כדאי לבדוק חלבון כמותי : לדוגמא: יחס חלבון/קראטינין בשתן או יחס אלבומין /קראטינין בשתן אלו יראו בצורה חד משמעית אם יש או אין חבלון בשתן ועד כמה זה חריג מהנורמה. אחרי מאמץ גופני ניכר בהחלט יתכן חלבון בכמות מוגברת בשתן - יש לבדוק שוב אחרי מנוחה של 24שעות לגבי אבקות חבלון הן מעמיסות על תפקוד הכליות בצורה לא מידתית ואחד הביטויים של שחיקה יכול להיות חלבון בשתן . אבל זה לא באופן מידי אלא תהליך של שנים. בכל מקרה זה מאד מאד לא מומלץ להשתמש בהן ובכלל להעמיס חלבון בדיאטה בצורה מוגזמת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים