הרחבה קלה של המערכת המאספת אצל בני בן ה 7.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/03/2022 | 19:55 | מאת: מאיה

שלום רב, עשינו לבני בן ה 7.5 אולטרסאונד כליות ודרכי שתן אשמח למענה לגבי התשובה קצת חוששת. כליה שמאחית 9.3 סמ מבנה תקין ללא אבנים נצפתה הרחבה קלה של המערכת המאספת אגן כליה רוחב 0.9. כליה ימנית 9.0 סמ מבנה תקין ללא אבנים נצפתה הרחבה קלה של המערכת המאספת אגן הכליה 0.9. שלפוחית שתן בעלת דפנות סדירות במילוי יתר. ביקשו לבצע בירור כליות נוסף ללא מים. שאלתי הי כזו מזה אומר הרחבה של המערכת המאספת? האם יש מקום לדאגה, אציין שפנינו לאולטרסאונד כי הוא מתלונן שכל הזמן לוחץ לו באיזור השלפוחית, אין לו כאבים רק מרגיש לוחץ לו מתפקד רגיל לחלוטין, אשמח מאוד למענה בבקשה.

באופן כללי אציין שכדי לקבל הסבר כפי שרצוי ממליצה שתפנו לנורלוג ילידם. הממצאים המתוארים של הרחבת אגני הכליות- ושוב צריך לגשתץ לנפרולוג ילדים או אורולוג ילדים לקבל הסבר מסוגר- יכולה לנבוע משתיה מרובה עבור הבדיקה. ואמנם מתואר שהילד שתה הרבה וכיס השתן היה מלא גדוש. לאור התלונות המתוארות של תחושת לחץ באזור כיס התשן רצוי מאד לפנות להערכה של אורולוג שיבחן אם לא קיימת הצרות של פתח השופכה( החור דרכו יותא השתן) כי הממצא יכול להסביר את התלונות. וגם כדי שיתרשם מהממצאים ב אולטראסאונד - רצוי להביא CD של הבדייהק גם ובכל מקרה לבצע גם בדיקת שתן כללית סידן וקראטינין ומיקרוסקופיה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים