דלקות חוזרות בשתן לילדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/03/2022 | 09:30 | מאת: שיר

שלום רב, לביתי בת השבע היו בשנה וחצי האחרונות 5 פעמים דלקות בדרכי השתן (עד אז הכל היה תקין) נשלחתי לאולטראסאונד ויצא תקין לחלוטין. בביקור אצל נפרולוג המליץ על בדיקת ציסטוגרפיה ותרופת דיספטיל למשך 3 חודשים. אני מאד לחוצה ודואגת, מה הסיכויים שימצאו לה בעיה? האם העובדה שבדיקות השתן תקינות (חוץ מהדלקת) אומר שקרוב לודאי שהכל בסדר? תודה מראש על המענה.

לא ציינת אם דלקות השתן היו עם או בלי חום. בכל קמרהנ קבלת יעוץ מנפרולוג ילדים ואת אמורה לחזור אליו עם תוצאות ורק אז חשוב להבין אם יש ממה לדאוג. בכל מקרה חשוב להתרשם מהרגלי ההתרוקנות של הילדה כולל הנטיה להתאפק משתן, מידת ההרטבה בתחתונים, עצירות וכו ולתקן אותם

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים