הרחבת אגני כליה דו צדדית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/03/2022 | 08:39 | מאת: אוראל כרמי

שלום, אני בהריון שבוע 32 . מהסקירה המאוחרת ראו הרחבה קלה של אגני הכליות אצל העובר שלי ממין זכר . והשבוע זה עלה ל9.7 ובצד שני 8.1 כשהשלפוחית שלו מלאה. האם זה נחשב לדרגה קשה ? האם המדידות יכולות להשתנות כשמרוקן את השלפוחית ? אשמח לחוות דעתך בנוגע להרחבה זו ומשמעותיה לאחר הלידה

ההרחבה בדרגות שצתינת אינה חמורה אבל בהתחשב שמדובר בהרחבה דו צדדית ועוובר זכר יש לכך משמעות בהחלט. רצוי לקבל יעוץ מסודר מנפרולוג ילדים וגם מומלץ מאד לבצע סקירה מכוונת חוזרת של מערכת התשן כולל התרשמות מהתרוקנות שלפוחית התשן וכמות מי שפיר וגם הסתכלות על חוט השדרה ופי טבעת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים