קלציום גבוה בדיקת דם שנייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/03/2022 | 14:57 | מאת: מוריה

ד״ר קלפר שלום בתי כיום בת 3.5. לאחר דלקות שתן חוזרות בגיל שנה וחצי עשינו ניתוח פאראלסקופי תיקון רפלוקס דרגה צד שמאל דרגה 4 והזרקת דפלוקס צד ימין דרגה 2 בדיקת אולטסאונד אחרונה כליה ימין 7.4 שמאל 6.8 הכליות נראות תקינות לא ערכנו בדיקת מיפוי כליות מאז לא חזרו דלקות בבדיקה דם שגרתית מצאו קלציום גבוה 10.5 ערכנו בדיקה נוספת להלן התוצאות : PTH 11.5 ויטמין די 32 אוראה 26 קארטנין 0.34 K+ 4.7 Na 138 Ca 10.6 Phosphore 5.1 אלבומין 4.4 ויטמין בי 12 747 קלציום קרטנין בשתן 0.18 ספירת שתן ודם תקין לא לוקחת ויטמנים אשמח לשמוע את דעתך תודה רבה

אם השאלה לגבי סידן זה נרהא תקין לדעתי. לגבי כל התוצואת כדאי מאד שהילדה תהיה במעקב של נפרולוג ילדים כולל בדיקה פיזיקלית כולל גובה לחץ דם ומשקל ולהתיחס לכל התוצואת בהקשר הקליני המתאחים

01/03/2022 | 22:16 | מאת: מוריה

אכן השאלה הייתה על סידן :) תודה רבה לך על העזרה וההרגעה. כמובן שהיא במעקב נפרולוגי צמוד. ראית משהו בערכים האחרים שהוא לא תקין במקרה? שוב תודה רבה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים