כליה קטנה ואימפטיגו - פצעים בעור

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/02/2022 | 21:45 | מאת: צחי

דר רוקסנה שלום, ביתי בת 4.5 נמצאת במעקב נפרולוגי בשל כליה קטנה. סבלה בעבר מזיהומים בדרכי השתן ועברה ניתוח לתיקון ריפלוקס. נמצאת במעקב נפרולוגי מידי חצי שנה. אתמול חזרה מהגן עם פצעים סביב האף וההפה . חשבתי שמדובר בפריחה או גירוי. היום , משלא חלפו פניתי לרופא ילדים שטןען שמדובר באימפטיגו. כמובן שסיפרתי לו על הרקע הנפרולוגי. הוא נתן לי משחה אנטיביוטיקה לטיפול מקומי. קראתי עכשיו שאחד הסיבוכים של המחלה הזו היא דלקת שפוגעת בכליות. אני מודה שנלחצתי. האם יש משהו שעלי לעשות, מלבד למרוח את המשחה שהוא נתן? אולי לבקש אנטיביוטיקה פומית? יש לציין שהילדה מרגישה טוב.

טיףפול מקומי לרוב מספיק עם משחה אנטיבוטית אבל כדאי לחזור לרופא המטפל אם הפצעים מתפשטים מהר או לא משתפרים אחרי יממה וחצי של טיפול מקומי ואז לשוקל לעבור לטיפול באנטיביוטיקה פומית. הדלקת המדוברת הינה תגובה אלש מערכת החיסון ולא זיהום. זה לא מבצ שכיח אבל כדאי לוודא שהיזום בעור מחוסל. סימני הדלקת בכליות במידה והיא קורת מופיעים בד"כ תוך שובעיים ויותר אחרי הזיהום העורי ומתבטאים בשתן דמי או דם בבדיקה מיקרוסקופית , חלבון בשתן והפרעה בקראטינין בדם וגם אפשרות של יתר לחץ דם. רק ליהות ערניים אבל הסיכוי נמוך בוודאי אם הזיהום מטופל בעוד מועד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים