דלקות שתן חוזרות ...

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/02/2022 | 12:45 | מאת: בתאל

שלום, ביתי בת שנה הייתה לה דלקת בשתן כבר פעמיים בחודשיים האחרונים(פעם ראשונה השתן נלקח עם קטטר, פעם שניה ישירות לכוס). עשינו לה אולטרסאונד וזאת התשובה שהתקבלה- הכליות במימדים ומנח תקינים ביחס בין הקליפה והסינוס שמור. הכליה הימנית בקוטר אורכי מ"מ 52 אין עדות להידרונפרוזיס או להסתיידויות פתולוגיות. הכליה השמאלית בקוטר אורכי מ"מ 63 אגם הכליה מודגש. לא הודגמו אבנים כיס השתן בעל צורה וגבולות סדירים, לא נסרקה פתולוגיה באזורו מה הכוונה באגן כליה מודגש? רופאת הילדים אומרת שהאולטרסאונד נראה תקין , כדאי לעשות בירורים נוספים? תודה רבה

כדאי הלגיע ליעוץ נפרולוג ילדים עם תוצאות פענוח + תמונות ה אולטראסאונד וגם תוצאות הבדיקות בהן אובחן זיהום בדרכי שתן

08/02/2022 | 14:42 | מאת: בתאל

תודה רבה על התשובה המהירה . כדאי להגיע לנפרולוג בגלל התוצאות שרשמתי שמופיעות באולטרסאונד , או פשוט בגלל שיש דלקות חוזרות ועדיף לבדוק?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים