תוצאת בדיקת UREA לתינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/02/2022 | 08:28 | מאת: מיקי

שלום רב, בני בן שנה ורבע עם ריפלוקס בשתן דרגה 3 וכליה שמאל עם תפקוד מופחת - 13% בלבד (כליה ימין 87%). כחלק מהמעקב אצל הנפרולוגית התבקשנו לערוך בדיקת דם לתפקודי כליות. ה-UREA יצא 29 , כאשר הטווח הוא 9-36. לכאורה זה תקין. אבל לפני שנה יצא לו 8. האם העליה הזו היא בסדר? והאם הערך הזה תקין לתינוק בן שנה ורבע?

אוראה פחות מייצגת תפקוד כליתי. יתכןש לפני שנה היה נמוך כי אז בתור תינוק היה אוכל כמות קטנה יותר של חלבון וזה נורמלי בכל מקרה בהקשר לתפקוד נמוך של אחת הכליות כדאי לוודא שקראטינין בדם שהוא המדד לתפקוד כליתי יהיה תקין

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים