כליה קטנה וקורונה סיכון מוגבר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/01/2022 | 07:23 | מאת: דריה

שלום דר , ביתי בת 4.5 בעלת כליה קטנה ימנית וכליה שמאל תקינה ( אחוזון 51). עברה ניתוח לתיקון ריפלוקס לפני חצי שנה. נמצאת מידי חצי שנה במעקב נפרולוגי. תפקודי כלייה תקינים. בדיקות דם ולחץ דם תקינים. הם יש סיכון מוגבר לקורונה או שהיא כשאר הילדים בגילה? אם חס וחלילה נדבקת האם לעשות משהו מיוחד ? תודה מראש

במידה והתפקוד הכליתי תקין ולחץ הדם תקין הסיכון של הילדה ממחלת הקורונה כמו כל בני גילה. במידה וחולה בקוורנה כדאי לעקוב ששותה ואוכלת מספיק ואינה מתיבשת וכמובן שאינה מקבלת תרופות מסוג אדביל או נורופן להורדת החום

14/01/2022 | 12:06 | מאת: דריה

דר רוקסנה, תודה רבה . שבת שלום

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים