ילדה בת 8 עם חום וכיליה קטנה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/01/2022 | 14:11 | מאת: אורית

שלום לבת שלי יש כיליה קטנה המתפקדת 21 אחוז. לא נולדה ככה. כנראה מדלקות חוזרות. יש לה חום 4 ימים עשינו בדיקת שתן ויצא שלילי לחיידקים ללא לויקוציטים האם יש משהו נוסף שצריך לעשות זה חום שלישי בחודש וחצי האחרונים - כל התרביות שליליות. בחום השני בחודש הזה (הקודם) יצא בבדיקות דם CRP 9.6. ניתנה לנו אנטיביוטיקה אוגמנטין ואחרי שבועיים ה CRP היה קטן מחצי האם אני צריכה לחשוש או שאם התרביות שתן שליליות הכל בסדר? שלי

יש עוד גורמים לחום חוץ מזיהום בשתן- חום שחוזר בצורה כזו וחולף עם או בלי אנטיביוטיקה יכול להיגרם ממחלה ויראלית כמו " מחלת הנשיקות" - שנגרמת מוירוס CMV או EBV. אם ברור שבשתן כללית אין לויוקציטים אז זה לא זיהום בשתן בכל מקרה כדאי לוודא שאינה מקבלת תרופות מסוג אדביל או נורופן להורדת החום וששותה מספיק ואינה מתיבשת בזמן החום הגבוה כי גם לזה השפעה שליתית על הכליה- אני מתכוונת שכדאי לחזור על בדיקת דם לקראטינין וכל מה שקשור לתפקודי כליה וגם למדוד לחץ דם ואני מקוה שאתם במעקב של נפרולוג קבוע

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים