כליה לא גדלה במשך שלושה חודשים לתינוקת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/12/2021 | 13:56 | מאת: י.צ.

שלום. בתי נולדה רק עם כליה שמאלית מתפקדת (הכליה הימנית דיספלסטית). אנחנו עושים בדי'ה כל שלושה חודשים. בגיל 3 חודשים בתי סבלה מדלקת בדרכי השתן. בגיל 5 חודשים עשינו בדיקת אולטרסאונד, ובפענוח נכתב שהכליה גדלה משמעותית והייתה 6.4 ס"מ. כעת בגיל 8 חודשים עשינו אולטרסאונד נוסף ונכתב בפענוח: כליה שמאלית באורך 6.5 ס"מ (לא גדלה), הקורטקסט מעט הדי. למה הכוונה בממצאים הללו? האם עלינו להיות מודאגים? האם זה תקין שהכליה לא תגדל כמעט במשך שלושה חודשים? למה הכוונה "הקורטקסט מעט הדי"?

כליה ממתפקדת בודדת אמורה לצמוח בצורה מואצת בשנתיים הראשונות לחיים לפי העקומות הקיימות כי כידוע היא מבצעת תפקיד של שתי כליות. מאידך חשוב גם לזכור שמדידת אורך הכליה תלוי מאד בבודק. ההדיות המוגברת של רמקת הכליה- הקורטקס- שמצוינת יכולה להיות עדיין תולדה של הזיהום שעברה אבל דורשת התיחסות במעקב מקרוב גם אחר התפקוד של הכליה כפי שמתבטא בבדיקות דם וגם רמת סידן בדם ובשתן- כדאי מאדלהיות במעקב כוללני אצל נפרולוג ילדים

15/12/2021 | 16:13 | מאת: י.צ.

תודה רבה על התשובה המהירה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים