ציסטוגרפיה לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/12/2021 | 05:33 | מאת: שלי

שלום לבת שלי בעברה כמה דלקות ללא חום ושתיים עם חום. כליה קטנה באולטרסאעונד. מיפוי הראה כליה אחת מתפקדת 21 אחוז אני שוקלת לעשות ציסטוגרפיה ללא קרינה. האם זה נחשב דחוף? איפה ניתן לעשות את הבדיקה ללא הקרינה? רק באיכילוב או גם בתל השומר? תודה

מדובר בציסטוגרפיה באולטראסאונד- באיכילוב ולמיטב ידיעתי גם בתל השומר. חשוב לשהלים בדיקה זו אם יש כליה קטנה או עם צלקות כי אם יתגלה רפלוקס= חזרה של שתן לכיוון הכליה הקטנה או השניה חשוב לתקן אותו כדי למנוע בעתיד עלית חידקים לכליות במזן זיהום והמשך נזק לרקמת הכליה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים