כליות עם צלקות - ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/12/2021 | 14:03 | מאת: שלי

שלום הבת שלי בת 8 . גילו שכיליה אחת קטנה מהשניה . לא רשמו בבדיקת US בפברואר שיש צלקות. באפריל היתה דלקת עם חום. האם ב US של מאי רשמו שיש צלקות מעידה על העבודה שהצלקות נוצרו מהדלקת חום שהיתה באפריל? שאלה נוספת- האם כיליה עם תפקוד של 21 אחוז יכולה לגדול אצל ילדה בת 8 ואחוז התפקוד יעלה או שזה ישאר במקרה הטוב 21 אחוז? שלי

בדיקת אולטראסאונד אינה טובה לגילו צלקות ברקמת הכליה. זה תלוי בבודק וןבמכשיר ובעיקר בגודל של הצלקת. אני מבינה שבינתיים בצעתם מיפוי כליות כי רק מיפוי יכול לגלות צלקות בצורה מהימנה וגם את מידת הפגיעה בתפקוד היחסי של כל כליה שכמובן מצופה שיהיה סביב 50% כל אחת. כליה שתורמת רק 21% לתפקוד מה100% ששתי הכליות עושות הינה כליה עם כמות רקמה ירודה במידה משמעותית ולפי הניסיון הקיילא משפרת את התפקוד היחסי שלה. ההיפך: היא עלולה אפילו להידרדר במידה ויש עוד זיהומים באותה כליה. לכן המטרה היא לאתר אם יש מצבים שיכולים לתרום לזיהומים חוזרים ברקמת הכליה(בין אם החולה ובין בכליה הבריאה שמבצעת את מרבית העבודה) כמו רפלוקס או הפרעה צנרתית אחרת ולתקן אותה. כ"כ יש לאתר גורמים נוספים שיכולים לתרום כמו עצירות, התאפקות בהטלת שתן והרטבה מתמדת של התחתון. חשוב גם להיות במעקב לחץ דם חלבון בשתן ובאופן כללי להיות במעקב של נפרולוג ילדים יחד עם רופא הילדים המטפל והפניה לאורולוג ילידם בהתאם לתוצאות בדיקות ההדמיה

11/12/2021 | 20:25 | מאת: שלי

הילדה התאפקה המון בשנתיים האחרונות האם זה יכול להיות הגורם או שחייב להיות גורם מום מולד או לא מולד - משהו פיזיולוגי. איך אדע אם הבדיקה הכרחית?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים