קלציום 10.5 בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/11/2021 | 00:25 | מאת: מוריה

שלום ד״ר דלפר בתי בת שלוש לאחר ניתוח תיקון רפלוקס דרגה 4 צד ימין ודרגה 2 שמאל בשיטה הרובוטית לפני כשנתיים. בבדיקת דם שגרתית מהנפרולוג ניתן לראות עלייה בקלציום עומד על 10.5 האם יש סיבה לדאגה? שאר ערכים תקינים בדם ובשתן תודה רבה

רמת סידן גבולית- יכולה להיות על רקע חוסם ורידים שהונח זמן רב מדי. כדאי לחזור על הבדיקה כולל על אלבולמין זרחן קראטינין מגנזיום חוהמצ אורית ווגם PTH ורמת ויאטמין D(מקוה שאינה מקבלת תוספות בלי סיבה)אוראה וגם שתן כללית + סידן/ קראטינין

01/03/2022 | 14:23 | מאת: מוריה

שלום ד״ר רוקסנה בהמשך להודעה עשינו בדיקות נוספות להלן התוצאות: ספירת דם ושתן תקינים PTH 11.5 Vitamin d 32 Urea 26 קרטאנין 0.34 K+ 4.7 Na 138 Ca 10.6 Phosphore 5.1 אלבומין 4.4 ויטמין בי 12 747 קלציום קראטנין בשתן 0.18 לא לוקחת ויטמינים . הקלציום שוב מעט גבוה. אשמח מאוד לשמוע את דעתך. תודה רבה מוריה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים