הרחבת אגן כליה לתינוק בן 8 חודשים מהלידה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/10/2021 | 14:25 | מאת: נתניהו

בבדיקת us נצפה: הכליות בגדר הנורמה בצורה ובגודל . הפרדה בין הקורטקס למדולה שמורה . אורך כליה ימנית כ - 7.2 ס"מ . אורך כליה שמאלית כ 6 - ס"מ . כליה ימנית - ניצפה הידרונפרוזיס במידה ניכרת . , הרחבה של אגן הכליה כ - 1.5 ס "מ. זו הידונפרוזיס קשה, שמצריך ניתוח?

הרחבה של 15 מ"מ היא משמעותית. ההחלטה לגבי צורך בניתוח תלויה לא רק במראה של האולטראסאונד אלא גם בבדיקות נוספות כולל מיפוי וכו אתם אמורים הליות במעקב משולב של נפרולוג ואורולוג ילדים שימליצו על בידקות מתאימות ולפי תוצאותיהן לבצע החלטות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים