כליה אחת גדולה מהשנייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/08/2021 | 13:57 | מאת: דנה

שלום רב, הבת שלי בת שנה וחמישה חודשים. לאחרונה אובחנה עם המיהיפטרופיה ( הצד השמאלי שלה גדול יותר מהימני). היא במעקב אולטרסאונד כליות מאז שנולדה עקב הרחבת האגן. כעת באולטרסאונד האחרון נאמר שגודל הכליה השמאלית גדל מ-7.7 ס"מ ל-8.5 ס"מ בתוך 3 חודשים. המרקם תקין ואין בעיה בתפקוד. מה הגודל התקין של כליות אצל תינוקות בגיל שנה ו-5 חודשים? ומה ההשלכות לכך שהכליה גדולה יותר? תודה

באופן ספציפי לשאלתך אורך ממוצע של כליה בגיל שנה ו 5 חדישם הוא 6.65 ס"מ עם טווח נורמה שנע בין 5.6-7.7 ס,מ לא ציינת בפניה מהו הגודל של הכליה השניה. לדתעי רצוי לחזור על US כליות בשלישית וגם להתרשם מאיכות הרקמה הכליתית וגם גודל הכליות - שתיהן כולל זרימת דם(דופלר) למדוד לחץ דם ולבדוק גם שתן לכללית + חבלון/ קראטינין ואלבומין/ קראטינין והלגיע ליעוץ נפרולוג ילדים עם כל התוצאות

16/08/2021 | 20:08 | מאת: דנה

תודה. גודל הכליה הימנית 7 ס"מ. היא במעקב כל 3 חודשים בגלל המיהיפטרופיה.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים