בדיקת דם לתפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/08/2021 | 23:04 | מאת: יפה

שלום דוקטור אני במעקב עקב מחלת כליות שהתגלתה לפני 7 שנים במקרה לפני חצי שנה התוצאה של תפקודי כליות היתה 0.80 והיום התוצאה 1 האם זה אומר שהמחלה בהחמרה? תודה רבה (אלבומין ופרוטאין בדם בגבול הנמוך של הנורמה) תודה רבה

עליה של רמת הקראטינין שמצוינת בשאלה היא קלה ועדיין לאדם מבוגר מדובר ברמה שהיא בתחום הגבוה של הנורמה. בכז אם באופן עקבי הרמה היתה 0.8 וכעת היא 1 ביותר מבדיקה אחת זה מצביע על ירידה מסוימת בתפקוד הכליתי כדאי לוודא שלא היתה במצב של היתיבשות מסוימת כמו אחרי מחלת חום או שלשולים או הקאות וכמובן שלא קבלת תרופות מקבוצת NSAIDS כמו נורופן אדביל או ארקןסיה או אתופאן. בכל מקרה כדאי לחזור על הבדיקה וגם להתיעץ עם הנפרולוג שמטפל בך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים