דלקות חוזרות בדרכי השתן לתינוקת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/07/2021 | 15:36 | מאת: מישל

תינוקת בת שנה וחצי שיש לה עכשיו פעם שלישית דלקת בשתן לפי בדיקה עם קטטר. כל פען היה חום, קיבלה אנטיביוטיקה 10 ימים, החום חלף תוך יום. אחרי הפעם השניה קיבלה חודשיים טיפול מונע, וחודש אחרי סיום הטיפול שוב דלקת עם חום. שוב החום ירד תוך יום. אולטראסאונד דרכי שתן היה תקין אחרי הדלקת הראשונה ובוצע שוב אחרי חודשיים טיפול מונע וגם היה תקין. ועכשיו אחרי חודש שוב דלקת. מה כדאי לעשות עכשיו?

במצבים כאלו אפילו ש אולטראסאונד כליות תקין נהוג לבצע ציסטוגרפיה- היום אפשרי במסגרת אולטראסאונד - מה שנקרא CEVUS- לברר בכז אנטומיה יותר לעומק. בכל מקרה חייבת להיבדר פיזית ע,י נפרולוג לבדוק גם את אזור הפות בשאלה של הידבקויות של השפתיים הפנימיות ועוד מדדים בבדיקה גופנית וכן לראות את כל הממצאים של בדיקות השתן והדם והCD של בדיקות ההדמיה-אולטראסאונד. כמו

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים