מעקב הרחבת אגן כליה מאז ההריון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/07/2021 | 19:12 | מאת: שרון

בני בן 9 נמצא במעקב עקב הרחבת אגן כליה. הרחבה זו הצטמצמה עם השנים וכעת היא מינימלית רק בכליה אחת. האם אפשר להגיע לנפרולוגית רק עם בדיקת שתן ואולטרסאונד כליות ודרכי שתן? אנחנו לא מצליחים לעשות לו בדיקת דם לתפקודי כליה. הוא מאוד חושש ומתנגד

אם הילד מתפתח טוב בהתאם לגילו, בדיקת לחץ הדם תקינה, בדיקת השתן לא מראה חריגות מבחינת הפרשת חלבון ובדיקת האולטראסאודנ מראה מרקם תקין של שתי הכליות וגם אורך תקין בהתאם לגיל אזי לא בהכרח חיוני לבצע בכל פעם בדיקת דם לתפקודי כליה אם כי פעם במספר שנים זה רצוי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים