אי ספיקת כליות ופוריות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/07/2021 | 16:22 | מאת: שלום

שלום וברכה האם אי ספיקת כליות עם GFR של 17 גורמת לבעית פיריון .ואם כן האם אפשר לראות את זה בבדיקת הורמונים אצל האנדוקרינולוג או שאי אפשר לראות את זה בבדיקת הורמונים אצל האנדוקרינולוג תודה רבה

אכן הפרעה מתקדמת כזאת- GFR 17 מל/דקה- שמתאימה למעשב כמעט לשלב 5 של אי ספיקת גליות כרונית והיא בעצם על גבול הצורך בדיאליזה בהמשך גורמת להפרעה בפיריון. הדבר מוכר וידוע החל מהעדר מחזור וסת או דימומים לא בזמן וכו. את ההרפעות הספציפיות ניתן לאבחן ברובן ב ברור אנדוקריני מעבדתי מעמיק - וגם אם לא הכל מופרע וחריג בבדיקות אלו הרי שההקשר מוכר בהחלט

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים