אבחון כליות אקוגניות בעובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/07/2021 | 21:56 | מאת: אנונימית

היי,אני בהריון שבוע 24 לאחר דיקור מי שפיר שיצא תקין. אתמול בוצעה סקירת מערכות מורחבת בה נמצא כליות אקוגניות גדולות שמאלית 40*28 מ"מ וימנית 36*27 מ"מ מתאים לכליות פוליציסטיות. אין לנו במשפחה בעייה של כליות. האם האבחנה של כליות פוליציסטיות תלוייה בהמצאות הגן שגורם למחלה? ובהנחה ואין את הגן האם זה אומר שמדובר רק בכליות אקוגניות? האם ניתן לחיות עם כליות אקוגניות ומה ההשלכות של ממצא זה? תודה.

כליות גדולות ואקוגניות יכולות על רקע מספר מומים גנטיים- תלוי באיזה עומק הדברים נבדקו בבדיקת מי השפיר כדאי גם להלשים US כליות של שני ההורים ולקבל יעוץ מסודר עם כל הממצאים מנפרולוג ילידם וגם גנטיקאי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים