אגן כליה מורחב ושארית שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/07/2021 | 14:22 | מאת: אפרת

שלום לך ד"ר, הבן שלי בן 7. סובל 3 שבועות מריבוי שתן. הולך לשרותים כל 5 דקות. מאולטרסאונד כליות ודרכי שתן שעשינו מצאו אגן כליה מורחב 1 ס"מ בשתיהן, שארית שתן לאחר התרוקנות 26 סמ"ק. מה התוצאות אומרות?

כדאי להשלים בדיקת שתן כללית ותפקודי כליה ולהגיע לבדיקה של נפרולוג ילדים ואורולוג ילדים עם כל התוצאות של השתן והCD של האולטראסאונד צריך לשלול זיהום בשתן וגם הצרות של פתח השופכה

06/07/2021 | 13:52 | מאת: אפרת

ד"ר, תודה על תשובותייך. האם המצב מצריך אשפוז לבני? או שאפשר להמשיך ברור מהבית? זהו מצב מסכן חיים? הוא מטיל שתן כל שתי דקות. קבלנו היום תשובה של קריאטנין בשתן. יצא 58. מה זה אומר? תודה רבה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים