חלבון בשתן - ספורטאי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/06/2021 | 00:10 | מאת: דנית

הבן שלי, בן 12, ספורטאי בגלישת רוח, מתאמן כ-6-8 שעות בשבוע, לעיתים בתחרויות ובמאמץ רב. מבדיקת שתן שגרתית עלה שקיים חלבון בשתן של 100, CRP 2.9 ,mg/dl לימפוציטים 27.7 וברזל 16 מעט נמוכים, כל שאר המדדים בסדר, כולל קריאטינין, בלירובין ואלבומין. לעיתים הוא מתלונן על כאבי ראש ובטן. רופא המשפחה המליץ על בדיקה חוזרת אך לא לאחר מאמץ גופני. על מה עשוי להעיד הממצא? כמה זמן מנוחה נדרש לצורך בדיקה חוזרת? אציין כי לאחרונה אף ביקשתי הפניה לאנדוקרינולוג מהטעם שהוא מעט נמוך לגילו ביחס אלי ולאביו, אנחנו אחוזון 97 והוא 30 - אולי יש קשר.

חלבון בשתן יכול להיות פיזיולוגי=לא חולני אחרי מאמץ ניכר אז תמיד כדאי לחזור על בדיקת השתן בשתן ראשון של בוקר(אחרי מנוחה של לילה) ורצוי שביום הקודם לבדיקה לא יתאמן. רצוי מאד לבקש שבנוסף לשתן כללית תבוצע גם מיקרוסקופיה =הסתכלות במיקורסקחפ על השתן לודא שאין גם כדוריות אדוצות או ממצאים חריגים אחרים וגם מומלץ לבקש באותה דגימה של שתן ראושן של בוקר לבדוק יחס כמותי לחלבון /קראטינין ואלבומין/קראטינין- בדיקות רוטיניות שיש בכל קופה

20/06/2021 | 15:22 | מאת: דנית

תודה רבה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים