תיקון ריפלןקס דוצ ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/05/2021 | 12:49 | מאת: חיה

שלום, ביתי בת 3.5 עם כליה ימינית קטנה. בבדיקת cevus התגלה ריפלוקס דוצ. בעברה 3 דלקות בשתן עם חום. מאז הדלקת האחרונה נמאת על צפורל מניעתי. הנפרולוג בדעה להמשיך מעקב ואנטיביוטיקה. האורולוג בעד לנתח עי הזקרת דופלקס. לא הצלחתי להבין מהנפרולוג מדוע הוא מתנגד לניתוח. הבנתי שאומנם הניתוח מתבצע תחת הרדמה מלאה אבל יחסית פשןט וללא סיכונים ועם אחוזי הצלחה גבוהים. אני התרשמתי שזה עדיף מלקיחת אנטיביוטיקה ולהיות בלחץ כל הזמן שעולה החום. אולי את יכולה לנסות להבין מדוע הנפרולוג נגד?

09/05/2021 | 12:51 | מאת: חיה

הריפלוקס הדו צדדי דרגה 2

לגבי ההחלטה על ניתוח או תיקון אן הזרקת ספלוקס צריך לראות את כל הפרטים כולל מיפוי כליות DMSA אם בוצע, בדיקות דם שמשקפות את התפקוד הלכיתי של שתי הכליות, תזמון הזיהומים בדרכי שתן עם חום ביחס לטיפול אנטיבוטי מונע. כל הנקודות האלו וגם הרגלי ההתרונקות של הילדה כולל נטיה לעצירות והתאפקות חשובים בהחלטה לגבי הדרך שיש לנקוט בה

ההמלצה שלי ללא שינוי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים