ריפלוקס דוצ דרגה 2 ילדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/04/2021 | 20:41 | מאת: נינה

דר קלפר שלום, ביתי בת 3.8 שנים. נמצאת במעקב נפרולוגי בגלל דלקות בשתן וכלייה קטנה. ברקע 3 דלקות שתן עם חום: בגיל 8 חודשים, בגיל שנה ותשע, ובגיל 3.5. ביצענו בדיקת cevus לפני שבועיים. התגלה ריפלוקס דוצ דרגה 2. יש לציין שכליה ימין לאגדלה בשנה וחצי האחרונה וגודלה 6.1 סמ. כליה שמאל גדלה וגודלה 7.8 סמ. מבנה כליות תקין. מעקב לחץ דם שתן ותפקוד כליות תקין. הנפרולוג המליץ להמשיך אנטיביוטיקה מניעתית לעוד חצי שנה . אורולוג המליץ לנתח אנדוסקופיה ובדיקת מיפוי כליות. מה דעתך הכללית? לא ברור לי מדוע מה יוסיף מיפוי כליות כרגע.... הרי במעקב נפרולוגי במילא נהיה... תודה מראש

אם לילדה יש עדיין זיוהמים בדרכי שתן יש בהחלט התוויה לתקן את הרפלוקס השרידי שאת מתארת. מיפוי הכליות יראה את כמות הרקמה התפקודית שיש בכל כליה. ברור שהכליה הקטנה מתפקדת פחות אבל חשוב גם לברר אם יש צלקות בכליה הגדולה. רצוי להתיעץ עם הנפרולוג שעוקב אחרי הילדה ומכיר אותה לאורך השנים לגבי ביצוע כל בדיקת הדמיה ובוודאי לגבי תיקון הרפלוקס לפני שנוקטים בכל צעד

04/05/2021 | 07:32 | מאת: נינה

דר רוקסנה תודה על התגובה האם מיפוי כליות ישנה את דרך הטיפול? אנחנו נמשיך להיות במעקב נפרולוגי של אולטראסאונד בדיקות דם ולחץ דם, אבל מה יוסיף לי מיפוי כליות?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים