כליות קטנות בילדה בת 7.5 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/04/2021 | 02:55 | מאת: אורטל

שלום, בתי בת 7.5 חודשים, נמצאת במעקב אוטלראסאונדי מלידה עקב ממצא סופרא-רנאלי מימין שקטן משמעותית, ככל הנראה המטומה באדרנל שנספגה. אנחנו גם במעקב נפרולוגי מאחר שב-3 החודשים האחרונים לא נצפתה כלל צמיחה באולטראסאונד באורך הכליות: כליה ימין 4.9 ס"מ וכליה שמאל 5 ס"מ. יש לצייין שבתי באחוזון 80 בגובה, ו70 במשקל. כמו כן ישנה עצירה בגדילת היקף הראש לאחרונה ואנחנו במעקב נוירולוגי. תפקודי כליות ושתן לכללית תקינים, מדידות ל"ד תקינות והילדה מתפתחת יפה. 1. האם לדעתך מדובר בכליות היפופלסטיות והאם יש צורך כעת במיפוי כליות או שעדיף להמתין עוד עם הבדיקה? 2. האם כרגע יש להימנע ממזון מסויים, תבלינים או צמחי מרפא כל עוד תפקודי הכליה תקינים? 3. בתי מתוכננת לעבור mri ראש, בטן ואגן בחודש הבא, האם מתן גדוליניום בבדיקה הוא לא בעייתי, כל עוד תפקודי הכליה תקינים? תודה רבה

באופן כללי אציין שהנושאים שהעלת חורגים ממסגרת היעוצים שניתנים במסגרת הזאת.מומלץ להיפגש עם נפרולוג ילדים עם כל הנתונים של גודל הכליות ומרקמן כפי שנמדדו ונצפו בבדיקות עוקבות וגם בידקות הדם והשתן כדי לקבל תשובות מהמנות. לגבי שאלתך הראשוונה יתכן שכן. אין לי כלים כאן לאשר או לשלול זאת כמו גם לגבי תזמון בדיקת מיפוי כליות. החלטה שצריכה להיות מבוססת נתונים. 2. כל החשד לכמות רקמה כליתית מופחתת קיים רצוי להימנע מתרופות מסוג אדביל ונורופן וגם משימוש בצמחי מרפא למיניהם- ממילא היא תינוקת ואמורה לקבל אוכל בעיקר תמ"ל ולהתחיל טעימות לאל תבלינים או צמחים משונים 3. אם אמנם התפקוד הכליתי תקין גדוליניום לא אמור להזיק אבל דרושה הערכה מדוקדקת של התפקוד הכליתי בהתיחס לאורך הילדה ובדיקות הדם

28/04/2021 | 17:43 | מאת: אורטל

תודה רבה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים