בדיקת שתן...חוזרת.....

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

21/04/2021 | 18:37 | מאת: אמא

שלום בצענו לבת שלי בת שנתיים וחצי בדיקת שתן עקב גירוד באזור בדיקת שתן כללית וגם תרבית בפעם הראשונה קבלנו התצאות האלה הבדיקהGLUCOSE - U STRIP תוצאהNORMAL שם הבדיקהBILIRUBIN- U STRIP תוצאהNEG שם הבדיקהKETONES- U STRIP תוצאאה NEG שם הבדיקהSPECIFIC GRAV-U STRI תוצאה 1.013 תוצאה לעומת טווח הנורמה:(נרומה מינמלית ומקסמילת) 1.001 1.030 שם הבדיקהPH- U STRIP תוצאה7.0 תוצאה לעומת טווח הנורמה(ערך מינמלי ומקסמלי) 4.8 7.4 שם הבדיקהPROTEIN- U STRIP תוצאהNEG שם הבדיקהUROBILINOGEN-U STRIP תוצאהNORMAL שם הבדיקהRBC calc. - U STRIP תוצאהNEG שם הבדיקהNITRITE- U STRIP תוצאהNEG שם הבדיקהLEUCOCYTES - U STRIP תוצאה250 /µl בתרבית יצאה פולמה מוערבת והרופא בקש לחזור על הבדיקה גם שתן כללי וגם תרבית היום חזרנו על בדיקה בהפרש של יום מבדיקה קודמת וקבלנו אלה כל התוצאות דומות אותו דבר אבל השתנה שלוש ערכים SPECIFIC GRAV-U STRI תוצאה 1.030> (בבדיקה קודמת היה סרגל כזה עם ערך מינמלי ומקסמילי והיה תקין לא יודעת מה פירוש התוצאה הזו) הבדיקהPROTEIN- U STRIP תוצאה10 mg/dl בבדיקה לפני יום היה NEG וגם יש בהערות שתוצאה עד 20 נחשבת לתקינה שם הבדיקהLEUCOCYTES - U STRIP תוצאהNEG בבדיקה הקודמת היה 250 הדאיג אותי השנוי של 1.030 אגב הגירוד נעלם מה אומרת שינוי בהפרש של יומיים תודה לך

אם בתשן אין לויקוציטים אז אין דלקת בתשן. להזכיר : גרוד בפות יכול להיות גם בגלל תולעים- חשוב לחפש אותן באזור פי הטבעת והפות בלילה ואז שוב לגשת לרופא הילדים ולקבל טיפול מתאים

22/04/2021 | 16:00 | מאת: אמא

התרבית שלילית הגירוד נעלם היה לה דלקת חיצונית רציתי לשאול בקשר לתוצאה בבדעקה השנייה תוצאה 1.030> (בבדיקה הראשונה לפני יומיים היה סרגל כזה עם ערך מינמלי ומקסמילי והיה תקין לא יודעת מה פירוש התוצאה הזו בבדיקה האחרונה) האם זה תקין וגם החלבון בבדעקה השניה 10 שונה מהבדיקה הראשונה תודה לך מראש

25/04/2021 | 12:13 | מאת: אמא

האם יש משהו מדאיג בשינוי שקרה תוך יומיים בחלבון כאשר בבדיקה קודמת היה neg p( כתוב בהערות שעד 20 נחשב לתקין לא יודעת מה זה) ותוצאה השנייה השתנתה SPECIFIC GRAV-U STRI תוצאה 1.030> (בבדיקה קודמת הייתה 1.0013 הבדיקות נעשו בהפרש יומיים האם יש דחיפות לחזור על הבדיקה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים