תרבית שתן צמיחה של מספר סוגי חיידקים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/04/2021 | 14:23 | מאת: כריסטינה

שלום הבן שלי בן 2.2 ברקע רפלוקס דרכי השתן רמה 3-4 דו״צ בעבר 3 דלקות בשתן וכרגע ללא דלקות בשתן מגיל 4 חודשים. נמצא במעקב אורולוגי ונפרולוגי פעם בשנה. עשינו אתמול בדיקות דם ושתן שגרתיות לפני תור לנפרולוגית . סטיק שתן יצא תקין לגמרי ללא ליקוויציטים אבל בתרבית רשום צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים . מציינת כי השתן נלקח בשקית פיפיה והועבר לכוס. הילד חיוני לגמרי ללא חום הכל כרגיל משתולל אוכל שותה נותן שתן רגיל. מה אומרת התרבית שתן הזאת? אשמח למענה תודה!!!

אם הילד מרגיש רגיל ואין חום או אי שקט או כל אי נוחות בבטן והשתן כללית תקין כפי שתארת סביר להניח שתרבית התשן היתה מזוהמת כלומר לא נלקחה בצורה נכונה וכנרהא השקית היהת מונחת יותר מדי זמן כדאי לחזור על שתן כללית + תרבית ובעיקר לעקוב אחרי מצבו של הילד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים