חלבון בשתן לנער מתגבר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/04/2021 | 20:01 | מאת: לילך

ד"ר שלום בני בן 12 בריא ובבידקת שתן אקראית התברר שיש לו חלבון בשתן 30מ"ודם בשתן 30מ"מ עשינו בדיקה חוזרת והתוצאות לא השתנו להפך עלו לאחר בדיקה איסוף שתן 24 שעות יש לא עלייה בחלבונים 253 מ"ג אנחנו ממש מודאגים

אמנם כמות החלבון מעל הנורמה בגיל 12 שנים במיוחד אם מדובר בילד כבוה ורזה עלולה להיות תופעה של פרוטאינוריה (הפרשת חלבון מוגברת בשתן) אורטוסטטית= הכוונה להפרשה מוגברת של חלבון בשתן במצב של עמידה עם התנרמלות מוחלטת בשכיבה). לא היה ברור אם היה גם דם בשתן . בכל מקרה כדאי לחזור על דגימת שתן למיקרוסקופיה לוודא שאין כלל כדוירות אדומות. ובנוסף לבצע איסוף שתן לילה שיוכיח את ההשערה המתאורת לעיל כדאי להגיע לנפרולוג ילדים כדי לסגור סופית אבחנה זו ולקבוע מסגרת להמשך מעקב

12/04/2021 | 22:13 | מאת: לילך

ד״ר תודה רבה אכן בני רזה והוא גבה מאוד השנה , בכל הבדיקות שתן הרגילות כן היה שם כדוריות דם אדומות בשתן 30 ממ לפעמיים יותר

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים