בדיקת cevus ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/04/2021 | 07:46 | מאת: ברוך

דר רוקסנה שלום, ביתי בת 4 ונמצאת במעקב נפרולוגי מזה שנתיים עקב כליה קטנה ודלקןת בשתן. לאחר שבפברואר הייתה עם דלקת בשתן עם חום בפעם השנייה התבקשנו לבצע בדיקת cevus. לפי מה שקראתי בדיקה זו לחא קרינה ואינה מסוכנת לילדים. האם אכן כך ? האם הבדיקה נעשת תחת טשטוש? תודה מראד על תדובתך

אכן CEVUS היא בדיקה נטולת קרינה חשוב לבצע שתן כללית ותתרבית כ-5ימים טרם ה CEVUS ולודוא שתקין ולתת אנטיבוטיקה במינון טיפולי (בהנחית רופא הילדים המטפל) למשך 3 ימים החל מיממה טרם הCEVUS

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים