כדוריות דם בשתן בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/04/2021 | 18:22 | מאת: ליהי

דר שלום יש לי ילדה בת שנתיים וחצי .ביום רביעי האחרון היתה לה הפרשה מהפות . עשינו בדיקת שתן ןתרבית .יש לצייו שההפרשות חלפו והיא מצוננת קצת .בבדיקת שתן יש ממצא rbc 20 הרופא אמר לחכות ולעשות עוד חודש בדיקת שתן נוספת . האם ממצא זה מדאיג . אודה לתשובתך

הממצא של כודירות אדומות בתשן שמתואר בפניה לא כולל מיקרוסקופיה. יתכן גם שקשור לגירוי שהיה בפות בזמן הדלקת המקומית שגרמה גם להפרשה. מקוה שהדבר טופל בהתאם לתרבית. היתי חוזרת על בידתק שתן כללית ומיקורסקופיה כשבוע אחרי סיום ההפרשה

05/04/2021 | 21:37 | מאת: ליהי

ד"ר שלום מתברר שההפרשה בצואה .יעשה לה בדיקת צואה .האם זה גם יכול להעלות את רמת הכדוריות דם בשתן ? תודה על הסבלנות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים