כליה שמאלית לא גדלה לאחר זיהומים בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/03/2021 | 22:15 | מאת: מוריה

שלום ד״ר קלפר בתי בת השנתיים וחצי נותחה לפני שנה ניתוח תיקון רפלוקס בשיטה הרובוטית דרגה 4 בצד שמאל ודפלוקס לצד ימין רפלוקס דרגה 2 (לאחר 4 דלקות בשתן מגיל 4 חודשים עד שנה וחצי) שנה אחרי הניתוח אנחנו נהנים משקט תודה לאל וללא אנטיביוטיקה מניעתית. היום ערכנו אולטרסאונד כליות הכול תקין ההרחבה של 3 מ״מ נעלמה הכליה השמאלית(רפלוקס דרגה 4)אורך 6.4 ס״מ כליה ימנית אורך 7.2 ס״מ אורך הכליות מהאולטרסאונד לפני שנה: שמאלית 6.4 ימנית 6.7 הכליה השמאלית לא גדלה. מה זה אומר ? תודה רבה

הכליה שלא גדלה היא זאת שהיתה עם הרפךוקס המאסיבי יורת- דרגה 4. ידוע ש40% מהכליות שמנוקזות ע"י שופכן עם רפלוקס מאסיבי הן בעצמן כליות שמלכתחילה לא התפתחו תקין ולכן כמות הרקמה בהן נמוכה יותר ותפקודן היחיס נמוך מה50% שמצופה מכל כליה . בשפה מקצועית מצב זה מכונה דיספלזיה כליתי. חשוב להיות במעקב נפרולוגי כדי לעקוב אחר התפקוד הכליתי הכולל והיחסי ולקבל הדרכה מתאימה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים