מחלת כליות c3 gn חיסון קורונה וירידה בc3

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/03/2021 | 10:15 | מאת: ערן

שלום דוקטור רציתי לדעת אם בעקבות חיסון קורונה c3 יכול לרדת יש לי מחלת כליות תפקודי כליות תקינים בתחילת המחלה c3 30 והיום אחרי 7 שנים c360 אני חושש שבגלל החיסון c3ירד (והבנתי שכמה שהוא יותר נמוך המחלה פעילה יותר)תודה רבה

מאחר ו C3 גלומרולפטי היא מחלה אימונולגוית למעשה כל חיסון יכול להגביר מעט את התהליך האימונולוגי שנמצא בבסיס המחלה. לפיכך זה לא לגמרי מפתיע. ראוי ורצוי לעקוב אחר קראטינין בדם ואלובמין ולחץ דם וכמובן גם שתן לכמות חלבון וכדוריות אדומות כולל איסוף שתן של 24ש לקראטינין חבלון ואלבומין ולהיות במעקב של הנפרולוג המטפל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים