הרטבת לילה אצל בן 3.9

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/03/2021 | 12:48 | מאת: נועה

שלום, כבר בערך שנה שבני קם כמעט כל בוקר רטוב מפיפי (לפעמים ממש בתוך "בריכה"), וזאת למרות שהוא ישן עם חיתול ואנחנו אפילו מחליפים לו לחיתול חדש לפני שאנחנו הולכים לישון. הוא לא שותה בצורה מוגזמת לפני השינה. במהלך היום הוא גמול, ויש קטעים שהוא נותן שתן לעיתים ממש קרובות (ויוצא זרם של שתן ולא רק כמה טיפות). למרות שהוא עוד יחסית קטן, ביצענו אולטרסאונד כליות וכיס שתן וגם בדיקות דם. צירפתי את התוצאות, בגדול נראה שהכל תקין. יש עוד מה לעשות? או להמתין פשוט שיגדל עוד קצת?

מציעה שבגל מקרה הילד ייבדק אצל נפרולוג ויתייחסו בצורה מסודרת לכל התוצאות של ההדמיה ושל בדיקוצ הדם והשתן. אין אפשרות לראות את כל התוצאות האלו וזו גם לא המסגרת המתאימה. הסיפור יכול להתאים להצרות של פתח הפין וכדאי שבעת הביקור אצל הנפרולוג ילדים או אוורולוג ילדים יתרשם מכך. הטיפול בכך הוא פשוט ומשנה מאד את המצב כדאי לבצע גם שתן כללית ואוסמורליות בשתן ראושן של בוקר לא היתי ממצי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים